Hoe bescherm ik het speelzand tegen ongedierte en dergelijke?
Dek de zandbak af met een deksel of besluit om een zandbak te kopen met een in hoogte verstelbaar dak, dat ook dienst kan doen als deksel.
 
Hoe voorkom ik dat wortels en tuinaarde in het speelzand terecht komen?
Plaats op de bodem van de zandbak anti-worteldoek. Dit voorkomt dat wortels en wormen het speelplezier van uw kinderen verpesten. Ook kan het schone speelzand zich niet vermengen met de tuinaarde. Hierdoor blijft het speelzand langer goed.
 
Op welke plaats in de tuin kan ik de zandbak het beste plaatsen?
Plaats de zandbak als het kan niet in de volle schaduw. De zandbak krijgt dan helemaal geen zon en het zand blijft dan te lang vochtig. Hierdoor gaan er mogelijk planten of mos in groeien.
Een plaats in de volle zon is ook niet aan te raden, omdat dan uw kinderen tijdens het spelen de hele dag zijn blootgesteld aan de gevaarlijke zonnestralen. Heeft u geen andere mogelijkheid? Overweeg dan om een zandbak met een dak of zonnescherm te kopen.
 
Welk zand doe ik in de zandbak?
Het is aan te bevelen om speciaal speelzand te kopen. Dat zand heeft de juiste korrelgrootte om goed mee te kunnen bouwen in de zandbak en is tevens schoon. Kijk onder de knop speelzand voor uitgebreide informatie hierover.
 
Waar kan ik de beschreven zandbakken kopen?
De meeste van de beschreven zandbakken zijn te koop in de webshop op www.wickey.nl.