Ultiem speelplezier: een zandbak in de tuin

Een zandbak is het perfecte speelgoed voor buiten. Heeft u een tuin achter het huis? Twijfel niet langer en koop voor uw kinderen een zandbak voor in de tuin. De zandbak in de tuin zal een groot succes zijn bij uw kids. De bak met het speelzand is in een mum van tijd opgebouwd en neemt weinig plaats in beslag. De zandbak wordt zonder twijfel het favoriete speelgoed van uw kinderen. De kids zullen zonder lange discussie achter tv en pc vandaan komen om naar buiten gaan: de tuin en de frisse lucht in. Want de zandbak en de daarmee verbonden speelmogelijkheden in de tuin zijn duizend keer spannender dan de kinderprogramma’s op televisie.

De tuin als inspiratiebron voor de zandbak

Met veel fantasie zullen uw kinderen figuren maken, zandkoekjes bakken en zandkastelen bouwen. Daarbij is de tuin een bron van inspiratie en levert deze natuurlijk ook materiaal waarmee de zandcreaties ‘gepimpt’ kunnen worden. In de ene hoek van de tuin vinden uw kinderen bonte bloemen en blaadjes, in de andere hoek takjes en stenen. Met al deze schatten uit de tuin gaan zij dan terug naar de zandbak. U zult versteld staan welke vrolijke gebouwen en creatieve kastelen er in uw zandbak ontstaan!

Zandbak in vorm van schip

Tegelijkertijd nodigt de zandbak uit tot bewegen. Niet alleen voor het verzamelen van materiaal lopen uw kleine avonturiers van de ene hoek van de tuin naar de andere. Misschien koopt u wel een zandbak in de vorm van een schip – dan is de zandbak het vertrekpunt voor de verkenning van de tuin. Uw kleine piraten verlaten hun zandbak-schip om het eiland, waar ze net voor anker zijn gegaan, te ontdekken. En na deze vermoeiende ontdekkingstocht is de zandbak weer een mooie plek om uit te rusten. De mogelijkheid om zowel rustig te spelen als ook echt te ravotten maakt de zandbak tot het beste speelgoed voor buiten.
 
Tip: Let er op dat de zandbak niet in de volle zon staat, of koop meteen een zandbak met een dak. Want als de zandbak in de tuin staan, zijn uw kinderen natuurlijk de hele tijd in de frisse lucht en zijn ze ook blootgesteld aan de sterke zonnestraling in de middag en de vroege namiddag. Smeer de kids daarom altijd in met zonnecrème en let erop, dat ze ook zo nu en dan in schaduwrijke plekken van de tuin spelen.
Uitbreiden met speeltoestel, rekstok en schommel
Vaak is een zandbak het begin van een mooie avonturenspeelplaats voor kinderen in de tuin. Als uw kinderen nog erg klein zijn, is de zandbak het veiligste speeltoestel. Als de kleintjes dan groter worden, hebben ze snel nog meer beweging nodig. Dan kunt u de zandbak in de tuin met andere houten speeltoestellen uitbreiden, bijvoorbeeld een klimtoren, een rekstok en een schommel.